Przepis na Owady Jadalne 0
Przepis na Owady Jadalne

Przepis na owady jadalne – świerszcze w tempurze

Jak jeść owady jadalne? Czy są smaczne?
Odpowiedź jest banalna, owady jadalne są mega smaczne, bogate w białko i witaminy, nie bez przyczyny owady jadalne określa się mianem jedzeniem przyszłości. W tym wpisie przedstawię Wam przepis na świerszcze w tempurze!

Składniki:
-20-30 szt żywych świerszczy
Tempura:
-Pół szklanki lodowatej wody
-pół szklanki mąki pszennej
-pół szklanki mąki kukurydzianej
-4 kostki lodu
-szklanka oliwy z oliwek

Świerszcze dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do miski wsypujemy wszystkie składniki na tempurę, mąkę pszenną należy przesiać, dokładnie mieszamy i dodajemy kostki lodu. Świerszcze pojedynczo wkładamy do tempury za pomocą pałeczek do sushi i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Gdy jadalne owady, w tym wypadku świerszcze wyraźnie zarumienią się, przekładamy je na ręcznik papierowy w celu osuszenia.
Gotowe świerszcze możesz posypać solą, skropić octem lub stworzyć swój autorski mix przypraw. Świerszcze jadalne świetnie smakują polane czekoladą lub karmelem.

Smacznego! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl